Le gateau tigré-The tiger cake

Publié le par Helena Oops

Le gateau tigré-The tiger cake
Le gateau tigré-The tiger cake

Il y a longtemps que je n ai pas partagé de recette sur mon blog! alors aujourd hui soyons un peu gourmands et réalisons le gateau tigré (ou encore le gateau zébré).
c est tres facile venez avec moi!

Le gateau tigré-The tiger cake
Le gateau tigré-The tiger cake

It has been  long  ago that I did not share a recipe on my blog ! so today let s be a little greedy and realize the tiger cake (or the zebra cake).
   It  is very easy come with me!

Le gateau tigré-The tiger cake

Les ingrédients  pour 8 personnes:
Pour un moule rond de 23 cm de diamètre :
-250 ml d’huile neutre (tournesol ou pépin de raisin par exemple)
-250 g de sucre en poudre
-100 ml de lait
-4 œufs à température ambiante
-1 cuillère à soupe d’extrait de vanille (j utilise de la vanille sucre)
-300 g de farine
-2 x 1 cuillère à café rase de levure chimique
-25 g de cacao en poudre non sucré 

 N oubliez aucun ingrédient! N oubliez aucun ingrédient! N oubliez aucun ingrédient!
 N oubliez aucun ingrédient! N oubliez aucun ingrédient! N oubliez aucun ingrédient!
 N oubliez aucun ingrédient! N oubliez aucun ingrédient! N oubliez aucun ingrédient!

N oubliez aucun ingrédient!

Ingredients for 8 people:
For a round mold of 23 cm diameter:
-250 ml of neutral oil (sunflower or grape seed, for example)
-250 g caster sugar
-100 ml of milk
-4 eggs at room temperature
-1 tablespoon vanilla extract (I use vanilla sugar)
-300 g  of flour
-2 x 1 teaspoon baking powder
-25 g unsweetened cocoa powder

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 1)-Beurrez et farinez votre moule
 ( ce qui est inutile si vous utilisez un moule en silicone.)

Le gateau tigré-The tiger cake

1)-Butter and flour your pan.

(which is useless if you use a silicone mold.)

Le gateau tigré-The tiger cake

2)-Dans un grand récipient, mélangez l’huile, le sucre, le lait et les œufs jusqu’à l’obtention d’un mélange bien homogène

( faites ceci à la main ar un batteur éléctrique introduit trop d’air dans le mélange)

Le gateau tigré-The tiger cake

2)-In a large bowl  mix oil, sugar, milk and eggs until a homogeneous mixture.

(Do this by hand as an electric beater introduce too much air in the mixture)

Le gateau tigré-The tiger cake

3)-Divisez la préparation en deux parts égales.

Oui,dans 2 bols!

Oui,dans 2 bols!

3)-Divide the  mixture into two equal parts:

Yes, in 2 bowls!

Yes, in 2 bowls!

4)- Dans l’une, ajoutez 175 g de farine avec avec 1 cuillère à café rase de levure chimique et une cuillère à soupe d’extrait de vanille puis mélangez afin d’obtenir une préparation homogène.

Le gateau tigré-The tiger cake

4)-In one, add 175g of flour with 1 level teaspoon baking powder and one tablespoon of vanilla extract and mix to obtain a homogeneous preparation.

Le gateau tigré-The tiger cake

5)-Dans l’autre, ajoutez la farine restante (125 g) avec 1 cuillère à café rase de levure chimique, puis ajoutez le cacao amer et mélangez afin d’obtenir une préparation homogène.

 

5)-In the other, add the remaining flour (125g) with 1 teaspoon of baking powder, then add the bitter cocoa and mix to obtain a homogeneous preparation.

6)-Préchauffez le four à 180°C.

Le gateau tigré-The tiger cake

6)-Preheat  the oven to 180 ° C.

Le gateau tigré-The tiger cake

7)-Dans le centre du moule versez alternativement trois cuillères à soupe bien remplie de chaque pâte (l’une sur l’autre) puis répétez l’opération jusqu’à épuisement des pâtes, la pâte va s’étendre toute seule petit à petit et former une sorte de cible.

Comme une cible..Comme une cible..
Comme une cible..

Comme une cible..

7)-In the center of the mold alternately pour three  busy tablespoons each dough (one on the other) and repeat the process until the pasta, the dough will spread by itself and gradually form a kind of target.

Like a target..Like a target..

Like a target..

8)-Enfournez pour 40 minutes environ.

Attention celà dépend de votre four donc vous pouvez vérifier la cuisson du gateau à l aide de la lame d’un couteau, celle-ci doit ressortir sèche.

Comme ca!

Comme ca!

8)-Bake for about 40 minutes.

Warning, It depends on your oven so you can check the baking of the cake with the help of a knife, it should come out clean.

Oups!

Oups!

9)-Pour finir:

Démoulez et laissez refroidir sur une grille.
Bon apétit!
Helena

Miam!

Miam!

9)-Finally:

Demould and cool  it on a rack.
Cheers!
Helena

Yummy!

Yummy!

Le gateau tigré-The tiger cake

"La gourmandise réside dans l'exquise délicatesse du palais et dans la multiple subtilité du goût, que peut seule posséder et comprendre une âme de sensuel cent fois raffiné."
"Gluttony lies in the exquisite delicacy of the palace and in the multiple subtle taste that can only possess and understand a sensual soul hundred times refined."

de Guy de Maupassant ,from Guy de Maupassant

Le gateau tigré-The tiger cake
Le gateau tigré-The tiger cake

Publié dans Cuisine

Commenter cet article

linneagotbeauty 23/09/2016 00:28

coucou


tout simplement miam!!!!faut que je m'y mette aux fourneaux, mes gâteaux sont souvent râtés!!!trop cuits!!! le four pas adéquat en fait!!!!

Blackswan 22/09/2016 15:26

It's simpilicity at its best! Enjoy your coming weekend, dear! xoxo

Helena Oops 22/09/2016 20:24

Thank you my dearest!
Im sure you had fun at your trip!

leah 20/09/2016 05:34

Wow! that looks so amazing Thanks for sharing!

xx Leah / www.eatpraywearlove.com

Helena Oops 22/09/2016 20:24

Thank you Leah!
I wish you all the best!

Coco 19/09/2016 19:35

I love this cake!!

Helena Oops 19/09/2016 21:27

Delicious!

Ahleessa 19/09/2016 07:08

That looks really good!

http://ahleessa4realz.blogspot.com/

Helena Oops 19/09/2016 11:58

Indeed it is!
Have a great week Ahleessa!

Blackswan 19/09/2016 06:53

Oh yes, I would love to dig in, Helena! Send some over, won't you?? Hahaha! xoxo

Helena Oops 19/09/2016 11:59

Yes, hahaha!
Have a wonderful week!

kat 18/09/2016 16:55

Coucou chez moi on dit marbré hihi bisous miam miam :)

Helena Oops 18/09/2016 19:13

Zébré,tigré ou marbré,quoi qu on le nomme ce gateau est si délicieux!
Bonne semaine et bisous!

Olivia Roach 18/09/2016 10:22

It's always nice to try a new recipe and experiment with something new! This looks great :D

Helena Oops 18/09/2016 14:41

Thank you Olivia!
Have a great sunday!

Stanislava 17/09/2016 15:01

Oh, that zebra cake looks heavenly delicious! I wish I could try it right now, I am craving something sweet. Thank you for sharing the recipe with us Helena!

www.sunandsany.com

Helena Oops 17/09/2016 15:48

You re very welome Stanislava!
The coming seasons are long so we ll have plenty of time for baking.
Enjoy your weekend!

Rena 16/09/2016 16:03

Oh, dear Helena! This is wonderful! You show here exactly the cake our daughter often bakes - but we call it the zebra cake :) Thanks for sharing and enjoy your weekend <3
xx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com

Rena 22/09/2016 15:26

:) Yes, this cake is definitely perfect for the colder seasons! You are still in my thoughts <3 xx Rena

Helena Oops 16/09/2016 16:12

That s right!As I said,it s also called the zebra cake.
I often bake in automn/winter, because in the other seasons it s too hot,and we also have less apetite.
Enjoy your weekend!